Kalasenkel kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

En räddare i nöden kan man kalla den här rätten! Du förbereder den på ett ögonblick och låter ugnen sköta resten.

Ingredienser

  • 600 g kokt kall potatis
  • 300 g kassler
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Skär kasslern i strimlor och lägg den över potatisen. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen.
    2. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Häll i creme fraiche. Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar.
    3. Bred ut såsen i formen och strö över osten.
    4. Gratinera i 225* 15-20 min. eller tills rätten fått fin färg.
    5. Servera med tomater och/eller en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicki8 6 september 2008

    Mycket god gratäng. Gjorde den nu på färskpotatis tror den blir bättre med "äldre" potatisar sen i höst.kommer att laga den fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben