En räddare i nöden kan man kalla den här rätten! Du förbereder den på ett ögonblick och låter ugnen sköta resten.
Ingredienser
600 g kokt kall potatis
300 g kassler
1 gul lök
200 g champinjoner
1 msk smör
2 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl riven ost
Instruktioner
Skiva potatisen och lägg den i en ugnssäker form.
Skär kasslern i strimlor och lägg den över potatisen. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen.
Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Häll i creme fraiche. Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Bred ut såsen i formen och strö över osten.
Gratinera i 225* 15-20 min. eller tills rätten fått fin färg.
Mycket god gratäng. Gjorde den nu på färskpotatis tror den blir bättre med "äldre" potatisar sen i höst.kommer att laga den fler gånger.