Kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Mycket god kasslergratäng med bl a gorgonzola och ananas. Jag rekommenderar färsk ananas, burk ananas går ej att jämföras med färsk.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • ½ lök, gul eller röd
  • ½ ananas, färsk
  • Gorgonzola, efter behag
  • Cocktailtomater, efter behag
  • 3-4 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • ½ tsk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skiva kasslern i skivor och lägg i en ugnsform.
    3. Strö över ananas i bitar, löken skuren i tunna ringar, cocktail tomaterna i mindre bitar och gorgonzola i tärningar.
    4. Blanda sen grädde med chilisåsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar och häll såsen i formen.
    5. Gratinera i ugnen ca 20-30 min. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben