Kasslergratäng med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept som min mans mamma lärt mig och som jag modifierat lite. Gott och enkelt!

Ingredienser

  • Ca 400 g kassler
  • 400 g ananasskivor (1 burk)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (1 paket)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk Kikkoman soja
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º C. Tärna upp kassler och ananas (spara saften från ananasen) och lägg allt tillsammans i en ugnssäker form.
    2. Blanda grädden, tomatpurén, sojan och lite av saften från ananasen tillsammans i en bunke till en fin smet.
    3. Häll blandningen över kasslern och ananasen. Häll den rivna osten över alltihopa. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills det fått fin färg.
    4. Serveras med ris, couscous eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben