Japanska laxkuber med rårissallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Gillar du GI-mat så har jag smakat ett och det var jättegott!

Ingredienser

  • 1,5 dl råris
  • 300 g laxfilé (skinn och benfri) i kuber
  • Teriyakesås
  • Skalade sesamfrön
  • 8 körsbärstomater, halverade
  • 1/2 röd paprika, tärnad
  • 1/2 grön paprika, tärnad
  • En bit zucchini, tärnad
  • 1/2 liten rödlök, finhackad
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset. Häll teriyakesås på en tallrik och doppa laxkuberna i den. Strö sesamfrön på kuberna.
    2. Stek dem i ugnen på 200 graders värme i ca 15 minuter.
    3. Låt riset kallna och blanda det med grönsakerna och häll över oljan och vinägern. Smaka av med örtsalt. Servera rårissalladen i en grund salladsskål med de varma laxkuberna överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben