Pasta med stekta laxkuber, sardeller och gremolata

Serverar: 4 portioner

Raka sardeller blir godsst

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • ½ dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • Finrivet skal och saft av en citron
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta.
    3. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
    4. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili.
    5. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben