Pasta med stekta laxkuber, sardeller och gremolata
Serverar:
4 portioner
Raka sardeller blir godsst
Ingredienser
400 g tagliatelle
½ dl olivolja
500 g laxfilé i kuber
5 finhackade sardeller
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
Finrivet skal och saft av en citron
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta.
Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.
Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili.
Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.
Liknande recept
Pasta med kyckling gremolata
4
Ris med stekt pasta
5
20 min
3
3
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Mexikansk räksås till pasta
15 min
4
Ostgratinerad pasta
3.5
4
1
Pasta med strimlad lövbiff
4
4
1
Wook med kyckling, bacon och pasta
4.4
4
10
Rosendahls Pasta
4.8
30 min
5-6
4
Stekt sjötunga med lime
35 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!