Ris med stekt pasta

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Vanligt kokt ris fast med nötigare smak

Ingredienser

  • ½ dl spagetti
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl ris
  • 1 msk vegeta eller salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Stek spagettin i en kastrull med smör tills det blir brunt. Tillsätt vatten och vegeta och låt koka upp. Tillsätt ris och sänk värmen till minsta och låt småputtra i 15 minuter med lock. Stäng av värmen men låt riset stå kvar på plattan på eftervärme i 10 minutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gabzy 17 november 2010

    Det var det godaste riset jag har ätit i hela mitt liv !! mmmm ! Måste bara göra om den, o jag ska verkligen rekommendera riset till ALLA jag känner ! För den var helt fantastisk !

    lekmanhansen 14 januari 2011

    Vill prova detta, men undrar, ska spagettin vara rå när jag steker den, o ska jag dela spagettin? O vad passar äta till?

    Elizabeta 19 januari 2011

    Ja den ska vara rå och bruten i mindre bitar:)

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben