Wasabilax i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Från det att vi lärt oss att älska sushi lagar vi gärna mat med japanska smaker Detta recept är mycket enkelt med få ingredienser. Prova dig fram med mängden wasabi

Ingredienser

  • ½ msk sesamolja
  • 4 bitar laxfiléer
  • Salt
  • 5 dl grädde
  • 2-4 msk Wasabi (färdig på tub)
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Olja in formen, 25x18 cm, med sesamoljan. Välj en annan olja om du inte tycker om den nötiga sesamsmaken. Salta laxfiléerna och lägg ner dem i formen Blanda wasabikrämen med grädden och häll smeten över laxfiléerna i formen. Strö sesamfrön över om du tycker om den nötaktiga smaken In i ugnen på 200-250 grader i 30 minuter (Bilden visar med och utan sesamfrön)
    2. Servera varma grönsaker och en fräsch grönsallad till. Fullkornsris, råris, bulgur, couscous, quinoa eller pasta är också gott till. Tillbehören kan varieras i det oändliga

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    thoorbear 4 november 2009

    Hej, Apetina. Jag lyckades komma över äkta wasabi för ett tag sedan (inte den grönfärgade pepparrot som vi normalt sett använder i Sverige) från http://www.extremefood.se och undrar bara om du lagat din lax med sådan någon gång? Är själv lite tveksam med hänseende till dosering och så, men detta recept lät väldigt gott och jag skullle gärna prova med min Wasabi. Har du provat? Vänliga hälsningar, Thoorbear

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben