God gryta och supersmarrig apelsinkräm, suveränt tillsammans!
Ett eller två glas Sanctuary Pinot Gris (nr 6240) från Nya Zeeland för 99:- rekommenderas varmt till denna rätt!
Ingredienser
600 g laxfilé, skinn och benfri
½ tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
2 ½ dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 påse saffran (0,5 g)
200 g färsk spenat
Saften av 1 apelsin
Rivet skal av 1 apelsin
2 ½ dl Kesella kvarg (10%)
1 msk vitvinsvinäger
½ msk strösocker
2 krm salt
Laxen var mycket god men jag var inte så förtjust i apelsinkrämen. Den hade kanske passat bättre med potatis än med ris. Färskpotatis och smörsås hade nog också passat riktigt bra istället för ris och apelsinkräm.
Det här var inte ätbart kunde inte äta upp var inte gott med appelsinkräm mvh monica