Maya´s Laxgryta

Serverar: 2-3 portioner

En mycket god fiskgryta med lite hetta.

Ingredienser

  • 2 Laxfileér
  • 1-2 dl skalade räkor
  • 1 citron
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraich
  • 1 morot
  • ½ röd chili
  • 1 tärning fiskbuljong
  • ½ dl vitt vin
  • 3-4 dl vatten
  • 5-10 cm Purjolök
  • 1 dl ärtor
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar grovmalen
  • 1 litet knippe dill
  • 1 klick smör
  • Pasta eller potatis
  • Instruktioner

    Skär laxen i bitar. Pressa citron över den. Bryn laxen i en stekpanna lite lätt så den får färg. Strimla chili, purjolök och skiva vitlöken tunnt. Fräs upp chili och vitlök i smöret tillsätt salt och peppar, slå på vitt vin och vatten och tillsätt buljongtärningen. Slå i morötterna som du rivet fint. låt koka någon minut så morötterna mjuknar något. Lägg i creme fraichen och slå i grädden låt koka upp. Lägg i fin hackad dill. Dra ner värmen på plattan och lägg i laxen och tillsätt ärtorna, låt små puttra lite. Och precis innan du slår av vattnet från pastan eller potatisen som du ska servera ihop med grytan, lägg i räkorna. OBS! räkorna blir sega om de får koka, de ska alltså bara bli varma. Om man vill ha krämigare sås kan man reda av den lite med en redning gjord på lite vatten och vetemjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Legoli 20 november 2008

    Mycket god och omtyckt fiskgryta som kommer göras fler gånger

    Mamaj 12 december 2008

    jätte god lax gryta jag bara älskade den kommer absolut göra den fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben