Grillad chorizo med snabb paella

Serverar: 4 portioner

Bjud på spansk grillfest med chorizo och paella lagad på grillen. Koka riset med lök, vitlök och saffran i buljong på grillen. Grilla korven vid sidan om. Den kryddiga chorizon passar bra till den smakrika paellan. Rör ner grillad paprika och spenat och servera paellan med den grillade korven.

Ingredienser

  • 200-250 g knipplök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp grillad paprika (à 290 g)
  • 2 ½ dl paellaris eller arborioris
  • ½ g saffran
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 4 chorizo
  • 65 g färsk spenat
  • 1 dl oliver
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ansa, skölj och strimla lökarna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i 2 msk av oljan från paprikan (för 4 port) i en kastrull på grillen. Häll i riset och saffran och rör runt. Rör ner grönsaksbuljongen och koka sakta under lock ca 20 minuter eller tills riset är mjukt. Låt paprikan rinna av (spara resten av oljan). Dela korven på längden och grilla halvorna ca 3 minuter på varje sida. Vänd ner spenat, oliver och paprika i riset. Smaksätt med salt och peppar. Servera chorizon med paellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben