Bruschetta

Serverar: 4 portioner

Macka!

Ingredienser

  • 4 stora skivor bondbröd
  • 40 g bregott
  • 1 vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • 8 tomater
  • 2 schalottenlökar eller 1 liten rödlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ev . 4 skivor Parmaskinka
  • Ev . 1 förp. färsk mozzarella, ca 200 g
  • Instruktioner

    1. Blanda Bregott med pressad vitlök. Bred på brödskivorna, strö över lite örtsalt och rosta dem knapriga i ugnen, 250 grader ca 5 minuter. Tärna tomaterna, skala och finhacka löken. Plocka bladen från basilikan. Blanda tomat, lök, olivolja och vinäger. Salta och peppra. Vid servering blandas basilikan ner i tomatsalladen.
    2. Lägg upp salladen på brödskivorna. Parmaskinka och mozzarella kan läggas antingen på brödet eller bredvid på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Toast & Bruschetta
    Det är synd att bara göra en macka är man kan göra så goda saker med d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben