Chilifisk med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

God bland mellan chili och cashewnötter

Ingredienser

  • 600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 lime rivet skal
  • 1/2 lime pressad juice
  • 6-8 körsbärstomater
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    monel 21 mars 2008

    Är det någon som provat detta? Väldigt annorlunda ingredienser till fisk. Vet inte om jag vågar prova.

    Robjoo 7 oktober 2008

    En bland det godaste fiskrätt jag ätit! Gjorde extra av täcket vilket kan rekommenderas. Passar utmärkt som bjudrätt. Detta recept kommer att göras om många gånger. Skicka med en liten bild...

    ma77 8 februari 2012

    ABSOLUT GODASTE FISK JAG NÅNSIN ÄTIT!!!!! en härlig kombination av olika smaker som ger en smakexplosion i munnen. Men jag gjorde dubbel sats av täcket, för att jag inte kunde få nog! har bjudit på denna rätt massa gånger, och alla frågar efter receptet. rekommenderas vart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben