Kycklingwok med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept som hängt med i några år nu och bara blivit bättre med åren (nya idéer). Fungerar som vardagsmat och till lite mer speciella middagar. Går att servera som "gryta" eller med sås, grönsaker och nötter vid sidan av.

Ingredienser

  • 1-2 kycklingbröstfilé
  • ½ paprika
  • 1 burk (140g) skivade vattenkastanjer
  • 1 burk (220g.) minimajs
  • 125 g mango (ex. frysta tärningar)
  • 1 påse (120g.) Santa Maria wok sauce (sweet & sour ginger)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 -2 tsk (kinsesisk) soya (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • Cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfilén och stek i egen panna.
    2. Dela minimajsen i ca 4 cm långa bitar. Skär paprikan i stavar. Lägg i wokpannan. Tillsätt de skivade vattenkastanjerna, vänta en liten stund innan du tillsätter mangon och cashewnötterna.
    3. När kycklingen är klar häller du över den i wokpannan med alla grönsaker.
    4. Häll i Santa Maria wok sauce, matlagningsgrädden och soyan. Rör om ordentligt. Låt småkoka ca. 5 min.
    5. Serveras med ris, matkorn eller nudlar
    6. Om du vill att det ska vara plockmat låter du bli att lägga kycklingen i woken, samt att såsen kokas upp för sig.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben