Kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vill du ha denna rätt mer mättande, kan du servera kokt ris eller pasta till.

Ingredienser

  • Ca 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 8 - 10 minimajs
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 medelstor purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 1 msk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl oyster sauce eller 1 dl soja+1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor.
    2. Skala och hacka löken. Strimla majs, zucchini, paprika och purjolök. Skölj och skiva champinjonerna.
    3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs kycklingen och lök några min.
    4. Tillsätt alla grönsakerna. Låt också de fräsa några min. Rör om då och då.
    5. Tillsätt alla kryddor och oystersauce eller soja och vatten.
    6. Servera

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    JennyM 6 februari 2008

    Gott och enkelt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben