Nicolines chokladcookies

Min dotter kom igår med detta receptet och ville jag skulle baka dessa kakor. Hon hade blivit bjuden på dom av sin arbetskamrat Line och blev stormförtjust i dom.

Ingredienser

  • 375 g mörk choklad, 70%
  • 375 g pekannötter
  • 250 g rumstempererat smör/margarin
  • 2 dl florsocker
  • 250 g råsocker
  • 2 stora ägg
  • 500 g vetemjöl
  • 2 msk + 2 tsk bakpulver
  • 1 msk + 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och nötterna grovt. Blanda smör, florsocker, råsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Arbeta snabbt in chokladen och nötterna i degen.
    2. Dela degen i 2-3 delar och rulla ut dem till längder, tjocklek ungefär som en 5-krona. Plasta in längderna och lägg i frysen minst 1 timma.
    3. Skär sedan rullarna i tunna skivor ½ - 1 cm.
    4. Grädda på bakpappersklädd plåt på 170°C i 12-14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben