Chokladcookies med mandel

Serverar: 24 portioner

Knapersega cookies med intensiv chokladsmak

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad
  • 3/4 dl mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º Skär smöret i tunna skivor och rör poröst tillsammans med råsockret och sirapen i en skål. Rör ner ägget.
    2. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten.
    3. Grovhacka chokladen och mandeln och blanda ner. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en bakpapperklädd plåt.
    4. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben