Kanel- och lingonkaka

Serverar: 14 portioner

En härlig höstkaka med krämig fyllning och smak av lingon.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl, (180 g)
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl lingonsylt
  • Garnering
  • lingon
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    .Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben