Lingonkaka med kanel

Serverar: 10-12 portioner

Njut av kakan med vispad grädde och en kopp gott kaffe.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 dl lingonsylt
  • 2 tsk kanel
  • Strössel
  • 2 dl fiberhavregryn, går lika bra med havregryn
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl råströsocker
  • 50 g smör, smält
  • Servera med
  • 2 dl lättvispad grädde
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader. Lägg vetemjöl, strösocker, smör och äggula i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar botten. Låt degen gå upp ca 2 cm på kanten. Låt den vila 30 minuter i kylen. Bred ut lingonsylten i formen och strö över kanel. Mixa havregryn, mandelspån och råströsocker med smält smör. Smula blandningen över sylten. Grädda kakan, ca 25 minuter, i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera den med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben