Karins Lingonkaka

Serverar: 10-15 portioner

Relativ snabblagad och så god sen

Ingredienser

  • 4,5 dl mjöl
  • 1,5 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 gr smör/margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 75 gr smält smör
  • 1 tsk vanilsocker
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 225 C
    2. Blanda alla ingredienser i en matberedare. tryck ut degen i en mindre ugnsform .
    3. fyllningen . smält smöret blanda i socker o vaniljsocker samt havregrynen . Skall bara röras i det smälta smöret .
    4. Fördela Lingonsylt efter eget tycke över degbottnen därefter strö ut fyllningen jämt fördelat över sylten . gräddas i mitten av ugnen . Låt stå o svalna därefter skäres i bitar. Smaskigt med en klick grädde annars bara som dom är Förvara i kylskåpet,då dom håller en bra struktur

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Hundkonditorn 4 april 2008

    Åååå... Denna kaka är en av min favoriter. Mumsfillibabba!

    soren_norr 8 september 2013

    Jättegooooooooooood kaka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben