Lingonkaka i långpanna

Lingonkaka med strössel av havregryn, hasselnötter, ljust muscovadosocker och vaniljsocker.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g smör, smält och avsvalnat
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl lingonsylt
  • Strössel
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Ugn: 200 C Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakform, 20 x 30 cm. Bred lingonsylten över kakdegen. Mixa havregryn, hasselnötter, muscovadosocker, vaniljsocker och smör till smulor i matberedaren med kniven monterad. Strö strösslet över lingonsylten. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kisax 24 februari 2009

    Jag undrar om det saknas något i receptet? Till exempel mjölk? Bottnen blev som cement, väldigt märklig konsistens..

    natlin 3 april 2012

    Mina blev kanongoda inte alls hårda, min sambo gillade dom också :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben