Kanel- & chokladcupcakes

Serverar: 18 portioner

Med brun glasyr och pärlsocker liknar dessa cupcakes nästan små kanelbullar.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Frosting & garnering
  • 2¼ dl florsocker
  • 4 msk (60 g) rumsvarmt smör
  • 1 tsk kanel
  • 25 g mörk choklad
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Cupcakes: Ugn 225°C
    2. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på vanlig plåt.
    3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten.
    5. Rör ner det smälta smöret tillsammans med grädden och fördela smeten i formarna. Låt stå i ca 15 minuter.
    6. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter (beroende på muffinsens storlek).
    7. Glasyr: Sikta ner florsockret i smöret, tillsätt kanel och vispa tills det blir poröst.
    8. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron. Blanda ner choklad i smöret och vispa det slätt.
    9. Glasera och toppa med pärlsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben