Strawberry curd fyllda chokladcupcakes med strawberry curd frosting

Serverar: 12 portioner

Egen komponerade cupcakes. <banliga chokladcupcakes som jag testade fylla med strawberry curd. Och som toppen över i:et är det strawberry curd frosting! Vart riktigt mumsigt! Sambon är väldigt svag för dessa:) Receptet på Strawberry curden har jag lagt ur här på Matklubben och receptet heter: "Härlig Strawberry curd".

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör
  • 1½ dl kesella
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • ½ krm salt
  • 25 g mörk choklad (70%)
  • Strawberry curd frosting
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 5 msk strawberry curd
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Tillsätt kesellan.
    3. Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret poröst.
    4. Blanda ner smörblandningen med äggsmeten.
    5. Blanda vetemjölet, bakpulvret, kakaon och saltet i en separat bunke. Vänd sedan försiktigt ner detta i äggsmeten. Rör om.
    6. Hacka chokladen grovt och smält den sedan över ett vattenbad. Rör ner i smeten. Rör om ordentligt.
    7. Fyll muffinsformarna med 2/3 smet i varje form.
    8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
    9. Gröp ur ett hål i varje cupcake, akta så det inte blir hål i botten.
    10. Fyll hålen med strawberry curden, ca 1-2 tsk i varje cupcake.
    11. FROSTINGEN: Blanda ihop Philadelphiaosten, florsockret, strawberry curden och vispgrädden och vispa till en fluffig och hård frosting.
    12. Spritsa eller stryk frostingen över cupcaksen.
    13. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben