Strawberry cupcakes med white fluffy frosting

Läckert¨.

Ingredienser

  • Strawberry cupcake
  • 2,4 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1,8 dl strösocker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 äggvitor
  • 0,8 dl mixade jordgubbar
  • 1,6 dl lättfil
  • White fluffy frosting
  • 1 cup strösocker (ca 2,3 dl)
  • 1/3 cup vatten (ca 0,8 dl eller 5,3 msk)
  • 1/4 tsk pressad citron
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar blå karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål. Vispa ihop socker och smör till en fin blandning. Tillsätt äggvitorna en i taget, vispa noga efter varje. T
    2. Tillsätt jordgubbarna, vispa noga. Varva mjölblandningen med lättfilen (3 omgångar mjöl och 2 lättfil). Vispa till en slät smet. Baka i 20-25 min till ytan får en lätt gyllenbrun färg.
    3. Frostingen: Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
    4. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
    5. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.
    6. Spritsa på frostingen och låt gärna stå i kylen en stund innan servering!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bagarbabe 16 oktober 2008

    Hejsan! Jag har en liten fråga till dig angående frostingen/marängen. Hur mycket blir det av den satsen i receptet? Räcker det att täcka en tårta som är ca 20cm i diameter? MvH /Hannah

    emelielin 25 september 2011

    kanon goda. Hade inga jordgubbar så det blev blåbär istället. Muffinsarna blev verkligen blå ;) men super goda!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben