Mini cupcakes med fluffy frosting

Serverar: 30 portioner

Mums!

Ingredienser

  • Små chokladcupcakes
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl brun farin
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 msk kakao
  • 3 msk youghurt
  • 1 msk olja
  • Fluffy frosting
  • 2 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Valfri färg
  • Instruktioner

    1. Chokladcupcakes: Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, tillsätt lite i tagen under omrörning. Ha sist i olja och youghurt. Klicka ut i pappersformar och grädda i ca 8 minuter i 200 grader.
    2. Fluffy frosting: Börja med att vispa äggvitorna fluffiga (gärna i en hushålsmasksin då det blir mycket, mycket vispande). Ha i socker, vatten och saft från citron i en kastrull. Låt det hela sjuda på svag värme tills allt socker smält. Blir det sockerkristaller kvar i smeten blir frostingen inte lika len och jämn som den ska vara.
    3. Fortsätt att vispa äggvitorna och tillsätt den varma sockerlagen lite, lite i taget. Det tar ca 10 minuter att ha i allt. Vispa marängen ytterliggare några minuter så den blir luftig och fin. Färga med valfri fär och spritsa sedan dina cupcakes.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ArtOfCry 7 maj 2009

    skulle du kunna skicka detta receptet till min mejl? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben