Morotsbakelse med lemon curd och frosting

Kombinationen morot, lemon curd och frosting är jättegott. Blir 30-35 bitar.

Ingredienser

  • Morotsbotten
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl matolja, neutral smak
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 krm nejlika
  • 4 dl rivna morötter (2-3 små)
  • 1 1/2 dl grovt hackade valnötter
  • Fyllning
  • 2 dl lemon curd
  • Frosting
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 300 g Philadelphia cream cheese
  • Garnering
  • Finstrimlade lime- och citronskal
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
    3. Vispa socker och matolja ca 5 minuter, så att sockret börjar lösa sig. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa smeten vit och porös.
    4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddor. Vänd varsamt ner i äggsmeten. Vänd ner morötter och valnötter sist och blanda varsamt. Häll upp i långpannan och grädda ca 20 minuter tills kakan känns torr med en provsticka. Stjälp upp på galler och låt svalna. Bred ett tunt lager lemon curd över hela kakan och kantskär den. Dela kakan i lagom stora bakelsebitar. Bred eller spritsa frostingen över.
    5. Garnera med tunna strimlor av lime- och citronskal och bitar av valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben