Chokladcupcakes med cremecheese frosting.

Tid: 40 minuter

Smaskiga cupcakes, stora o små :)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 50 g smör
  • ½ dl olja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Salt
  • 100 g mörk choklad
  • Cremecheesefrosting
  • 200 g färskost
  • 200 g vit choklad
  • Några droppar karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Cupcakes: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Slält smöret, häll i olja och sirap, blanda med äggsmeten.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda i.
    3. Fyll muffinsformar till 2/3, grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min (10 för små). Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ur ugnen. Där spritsar du frostingen.
    4. Cremecheesefrosting: Smält chokladen, låt svalna en aning. Blanda med färskosten. Blanda i karamellfärg. Spritsa och dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben