Päronkaka

Serverar: 6-8 portioner

Den här kakan blev populär när jag bjöd på den på jobbet.

Ingredienser

  • 4-6 päron
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • Smör till formen
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en pajform. Skala dela och kärna ur päronen. Skär varje päronhalva i skivor nästan tvärsigenom (päronhalvorna ska alltså vara hela i botten). Lägg i formen.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa samman ägg och mjölk tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll över päronen.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15 min, sänk därefter värmen till 175 grader och grädda ytterligare 20 mn.
    5. Serveras ljummen med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben