Päronkaka med mandel

Serverar: 6 portioner

Gillar ni päron, så testa denna kaka/paj. Den är väldigt mild och god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 påse mandelspån (ca 75 g)
  • Fyllning
  • 6-8 päronhalvor från burk
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker. Blanda i ägg, mjöl, citron och en påse mandelspån. Häll den lite lösa smeten i en pajform (24 centimeter i diameter) och se till att det också kommer smet upp längs kanterna.
    2. Lägg i päronhalvorna, skivade om du så önskar. Blanda ägg och grädde och häll över alltsammans. Strö över resten av mandeln. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Servera kakan ljummen, ev tillsammans med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben