Päronkaka från Laisaliden
Serverar:
4 portioner
Aldrig ätit något så gott.
Ingredienser
200 g sötmandel
150 g smör
10 msk socker
4 ägg
4 msk pressad citorn
Päron
Instruktioner
Kör sötmandel i mixer. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner sötmandel och citronsaften.
Lägg skalade, tärnade päron i botten på en form, täck med mandelsmeten.
Grädda i 175° till kakan fått färg
Liknande recept
Strösslad päronkaka
5
10
1
Päronkaka
6-8
Karins Päronkaka
1
30 min
6
2
Päronkaka, kanel- och ingefärsdoftande
5
30 min
2
päronkaka
10
Päronkaka
5
6
Liselotts päronkaka
10-12
Päronkaka med mandelmassa
4.5
8-10
1
Päronkaka med mandel
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!