Päronkaka

Serverar: 6 portioner

Kanske något för helgens fika......

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mannagryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2-3 päron, skalade och skurna i klyftor
  • Instruktioner

    Rör smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Rör i detta till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Lägg på klyftor av färska päron. Grädda på nedersta falsen i 175*, 40-45 min. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben