Blåbärspaj med havresmulor

Underbar och snabbgjord blåbärspaj, som smakar gudomligt med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.

Ingredienser

  • 2 pkt frysta blåbär
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • ½-1 dl vetemjöl
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser, det ska bli lite som en fuktig smuldeg, ta i extra havregryn eller vetemjöl om det behövs.
    2. Lägg blåbären i en pajform och strö över smuldegen.
    3. Grädda pajen i ugn 200°, i cirka 15-20 min.
    4. Servera den gärna ljummen med kall vaniljglass, helt underbart!
    5. Alternativ: Man kan byta en del av havregrynen mot cocos, hackad mandel och/eller nötter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 24 oktober 2010

    Ska den inte gräddas???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben