Honungsbakade plommon med havresmul

Serverar: 6 portioner

Ett enkelt sätt att göra en god efterrätt av trädgårdens plommon.

Ingredienser

  • 16 medelstora plommon, urkärnade
  • 4 msk flytande honung
  • Havresmul
  • 50 g smör, smält
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl råsocker
  • Till servering
  • Vaniljsås eller vispad grädde
  • ½ dl hasselnötter eller sötmandlar, grovt hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Plommon: Dela plommonen på mitten. Lägg dem med snittytan uppåt i en långpanna. Ringla över honungen. Grädda plommonen mitt i ugnen i 20-30 minuter, tills de mjuknar.
    3. Havresmul: Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Blanda ihop smält smör, havregryn och råsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt dem svalna på plåten.
    5. Servera plommonen ljumma, toppade med havresmul och vaniljsås eller vispad grädde. Strö över hackade nötter eller mandlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben