Honungsbakad müsli

En härligt knaprig och god müsli. Perfekt till frukost och mellanmål tillsammans med fil, mjölk eller yoghurt.

Ingredienser

  • 1 liter havregryn
  • 2,5 dl valfria flingor, kan också bytas ut mot havregryn
  • 2,5 dl bran flakes
  • 2,5 dl solrosfrön
  • 1 1/4 dl pumpafrön
  • 2,5 dl mandelspån
  • 2,5 dl riven kokos
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 1/4 dl Olivado Avokadoolja
  • 0,5 dl honung
  • 2,5 dl torkad frukt
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Värm avokadoolja och honung på låg värme i en panna och häll sedan över de torra ingredienserna. Rör om ordenligt och sprid ut på en stor bakplåt. Bakas i ugnen på 150° i ca 30 minuter, rör om då och då, tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna och rör i den torkade frukten. Förvaras i ett lufttätt kärl.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben