Muffins med plommon

Serverar: 24 portioner

Tid: 40 minuter

Gör dessa nu när det finns plommon.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 msk malen kardemumma
  • 6-8 plommon
  • Garnering
  • Pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Smält smör och låt det svalna lite. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken. Blanda mjöl med bakpulver och kardemumman rör ner detta i smeten.
    2. Fördela smeten i formar och stick ner plommonklyftor. Strö på grovhackade pistagenötter. Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (4)

    krtek 31 augusti 2008

    Mumsgott. Det går bra att byta ut plommon mot äpple också. Vi tog bara 1 dl mjölk och glutenfri mjölmix istället för mjöl så blev det bra.

    mammakavat 26 oktober 2008

    Jättegoda! Kommer att pröva ditt recept med annan frukt, nu när plommonen börjar ta slut. Hade inte pistagenötter hemma, så jag tog cashews, blev bra, men skall skaffa rätta grejer. Tack! åsa

    lena4 22 september 2009

    Blev mycket goda. Kardemumman gjorde mycket. Kommer garanterat att baka dessa igen. Lena

    johannalie 17 augusti 2011

    Dessa muffins blev väldigt goda, det var verkligen en bra kombination med plommon och kardemumma. Jag la i lite mer plommon än receptet angav för att få ännu mer av den goda smaken och sparade lite av smeten för att täcka plommonen sedan. Blev mycket lyckat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben