Smält smör och låt det svalna lite. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
Blanda mjöl med bakpulver och kardemumman rör ner detta i smeten.
Fördela smeten i formar och stick ner plommonklyftor. Strö på grovhackade pistagenötter. Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.
Mumsgott. Det går bra att byta ut plommon mot äpple också. Vi tog bara 1 dl mjölk och glutenfri mjölmix istället för mjöl så blev det bra.
mammakavat26 oktober 2008
Jättegoda!
Kommer att pröva ditt recept med annan frukt, nu när plommonen börjar ta slut.
Hade inte pistagenötter hemma, så jag tog cashews, blev bra, men skall skaffa rätta grejer.
Tack!
åsa
lena422 september 2009
Blev mycket goda. Kardemumman gjorde mycket. Kommer garanterat att baka dessa igen.
Lena
johannalie17 augusti 2011
Dessa muffins blev väldigt goda, det var verkligen en bra kombination med plommon och kardemumma. Jag la i lite mer plommon än receptet angav för att få ännu mer av den goda smaken och sparade lite av smeten för att täcka plommonen sedan. Blev mycket lyckat!
Mumsgott. Det går bra att byta ut plommon mot äpple också. Vi tog bara 1 dl mjölk och glutenfri mjölmix istället för mjöl så blev det bra.
Jättegoda! Kommer att pröva ditt recept med annan frukt, nu när plommonen börjar ta slut. Hade inte pistagenötter hemma, så jag tog cashews, blev bra, men skall skaffa rätta grejer. Tack! åsa
Blev mycket goda. Kardemumman gjorde mycket. Kommer garanterat att baka dessa igen. Lena
Dessa muffins blev väldigt goda, det var verkligen en bra kombination med plommon och kardemumma. Jag la i lite mer plommon än receptet angav för att få ännu mer av den goda smaken och sparade lite av smeten för att täcka plommonen sedan. Blev mycket lyckat!