Plommon och hallon muffins

Serverar: 12 portioner

Supergoda, lätt och enkla muffins :) Superbra kombination av plommon och hallon!

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 200 g urkärnade plommon
  • 50 g frysta hallon
  • 2 msk socker
  • ½ - 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke, vispa smör och socker, med en elvisp ca 1 minut. Vispa ned äggen, ett i taget, och blanda i mjölken. Rör ned äggsmeten i bunken med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.
    3. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela hälften av dem i formarna med hjälp av en sked, tryck gärna ner dom lite. Blanda resten med den resterande smeten och häll överst i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen 25-35 minuter. Lyft ur formen och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben