Muffins med äpple och hallon

Serverar: 12 portioner

Äpple och hallon! Mums!

Ingredienser

  • 3 stora matäpplen, skalade och urkärnade
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk mald kryddpeppar
  • Vegetablisk olja på sprejflaska, till plåten (om det behövs)
  • 300 g grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk strösocker
  • 85 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Skär 2 av äpplena i tunna skivor och lägg dem i en kastrull tillsammans med 6 matskedar av vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen. Rör ner 1/2 tesked av kryddpepparen, lägg på ett lock och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt svalna. Kör till en slät puré i en matberedare. Rör ner resten av vattnet.
    2. Spreja fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med vegetabilisk olja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål. Rör sedan ner sockret.
    3. Hacka det sista äpplet och tillsätt det till mjölblandningen. Tillsätt hallonen och rör försiktigt ner dem i mjölblandningen. Rör till sist försiktigt ner den avsvalnade äpplepurén. Rör inte för länge – det gör inget om det finns lite klumpar i smeten.
    4. Fördela muffinssmeten i de 12 fördjupningarna eller pappersformarna i plåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda i 200° varm ugn i 25 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och blivit gyllenbruna. Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben