Plommon glöggkompott - kräm
Plommonkompott - kräm kan jag inte vara utan till jul.
Har gjort en egen variant där jag använder glöggen som blir över i kompotten ( istället för socker ). Hoppas det smakar!
Ingredienser
20 kärnfria plommon
3 dl vatten
3 dl glögg
1 tsk nescafé
För avredning
2-2 1/2 msk potatismjöl
1 dl vatten
Att toppa med
Vispgrädde
Kakao
Instruktioner
- Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter.
Blanda potatismjölet med det kalla vattnet till avredningen.
- Drag kastrullen från spisen och vispa ner potatismjöl-vattenblandningen.
- Låt kompotten få ett snabbt uppkok. Bara fram och tillbaka annars blir kompotten seg.
- Häll upp i serveringsskål och sockra lite på ytan.
- Servera med vispgrädde och lite kakoa pudrat på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)