Plommon glöggkompott - kräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Plommonkompott - kräm kan jag inte vara utan till jul. Har gjort en egen variant där jag använder glöggen som blir över i kompotten ( istället för socker ). Hoppas det smakar!

Ingredienser

  • 20 kärnfria plommon
  • 3 dl vatten
  • 3 dl glögg
  • 1 tsk nescafé
  • För avredning
  • 2-2 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • Att toppa med
  • Vispgrädde
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter. Blanda potatismjölet med det kalla vattnet till avredningen.
    2. Drag kastrullen från spisen och vispa ner potatismjöl-vattenblandningen.
    3. Låt kompotten få ett snabbt uppkok. Bara fram och tillbaka annars blir kompotten seg.
    4. Häll upp i serveringsskål och sockra lite på ytan.
    5. Servera med vispgrädde och lite kakoa pudrat på toppen.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben