En läcker variant på den Amerikanska Peach Cobbler. Tillagas med fördel på en Kamado (typ: Big Green Egg) men det fungerar givetvis i en vanlig ugn också.
Ingredienser
3 dl socker
½ tsk kanel
2 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citronjuice
1 dl Amaretto
1 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 liter skivade plommon
50 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten.
Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna.
Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass.