Plommon Cobbler

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En läcker variant på den Amerikanska Peach Cobbler. Tillagas med fördel på en Kamado (typ: Big Green Egg) men det fungerar givetvis i en vanlig ugn också.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl Amaretto
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 liter skivade plommon
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten.
    2. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna.
    3. Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben