Plommon med varm créme

Serverar: 2 portioner

Lite härligheter man kan göra med höstens frukter!

Ingredienser

  • 300 g plommon
  • 2 msk dansukker strösocker
  • Crémen
  • 4 msk dansukker ljus sirap
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 krm mald kryddnejlika
  • Lite nymald vitpeppar
  • 2 dl créme fraîche
  • Instruktioner

    1. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Fördela plommonhalvorna på två tallrikar med snittytan uppåt. Sockra lite.
    2. Häll sirapen, smöret och kryddorna i en kastrull. Låt koka i ett par minuter och tillsätt créme fraîchen. Det är viktigt att vispa hela tiden så att crémen inte skär sig.
    3. Servera den varma kryddcrémen ovanpå plommonen med grädde eller vaniljglass till.
    4. Som variant kan man byta ut plommonen mot apelsiner.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben