Linsbiffar med créme fraichesås

Serverar: 4 portioner

En nyttig rätt med massa goda smaker! Här linsbiffar gjorda på röda linser & liten mängd nötfärs (ca 3/4 linser & 1/4 nötfärs). Till detta gjorde Linda rejäl form i ugnen med rostade rotfrukter såsom, potatis, morot, palsternacka, kålrot & purjo. Smaksatt med vitlök, olivolja och peppar! In med allt i ugnen 225grader ca 40 min. Rör om ofta! Känn med en sticka så att det är färdigt! Själv hade jag gräddsås med lingonsylt till. Rätten blir lätt vegetarisk om du utesluter nötfärsen!

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 200 gram nötfärs 10%
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Kall creme fraiché-sås
  • 1 burk lätt creme fraiché
  • Blandade torkade örtkryddor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mät upp 2½ dl röda linser & 5 dl vatten. Lägg i två buljongtärningar i vattnet & låt småkoka ca 30 min. Häll av och låt linserna svalna. Mixa linserna i matberedare ihop med löken, nötfärsen, ägget, ströbröd & kryddor! Rulla till små bollar & platta till, (ca 25st) stek tills de fått gyllenbrun färg & är helt genomstekta! Servera till ugnsrostade rotsaker & en kall creme fraichésås gjort på lätt-cf blandat med salt, peppar & örtkryddor! Gott gott!!
    2. Jag gjorde en gräddsås och hade lingonsylt till, det gillade ungarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben