Råstuvad potatis med crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Tänk vad mycket gott man kan göra av potatis!

Ingredienser

  • 1½ msk smör
  • 2 gula lökar, skalade och hackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3/4 kg potatis, skalad och tärnad
  • 2½ dl buljong
  • 2 dl crème fraiche, 34%
  • 1 msk mjöl
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Fräs den hackade löken i smöret. Tillsätt paprikapulver, potatistärningar och buljongen och låt koka 10 minuter under lock.
    2. Blanda crème fraiche med mjöl och tillsätt, koka sen tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt.
    3. Snabbvarianten är att använda tärnad potatis på glasburk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Raquel1 31 augusti 2008

    Lagade detta receptet till middagen idag, slängde i lite majs, färska champinjoner och kikärtor oxå -så himla gott! En klar favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben