Enkel fiskgratäng med crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Detta recept hittade jag på baksidan av ett fryst fiskpaket. Har ändrat lite i receptet dock. Mycket god gratäng och enkel att göra

Ingredienser

  • 600 g fryst fisk
  • 1 purjolök
  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • 1½ dl matgrädde
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken och lägg den i smord ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Skiva purjolöken. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Bred ut detta över fisken och stoppa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills fisken är färdig.
    2. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Mia00 5 september 2009

    Mycket enkel o jättegod, mina barnbarns favorit.

    orienten 13 februari 2010

    Enkelt men väldigt gott. Det ska jag göra fler gånger

    BeritI 20 oktober 2013

    Enkelt och gott.

    lillakockan 2 november 2015

    Bra grundrecept. Jag tillsatte fiskbuljong samt dill för mer smak. Blev jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben