Örtfylld fläskfilé med crème fraichesås

Serverar: 3-4 portioner

Garnera med rivet citronskal och några kvistar färska örter så blir det både snyggt och gott.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 tsk smör
  • Fyllning
  • 2 msk basilika, hackad
  • 1 kvist rosmarin, hackade barr
  • 1 msk salvia, hackad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1/2 citron, rivet skal
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche, 34%
  • 1 dl Kelda lagalätt eller Ljuva mat, 5%
  • 2 msk smör
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och gör ett snitt på längden cirka 1 cm tjockt. Fortsätt skära den platt som en rulltårtsbotten.
    2. Salta och peppra köttet. Hacka örterna till fyllningen och blanda med rivet citronskal. Strö blandningen över ytan på köttet.
    3. Rulla samman köttet som en rulltårta och bind upp det med bindgarn, men inte så hårt att det blir "midjor" efter garnet.
    4. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fortsätt stekningen i ugnen tills innertemperaturen är 65-70º. Ugnstemperatur 175*
    5. Ta bort bindgarnet och skär upp köttet i skivor. Koka upp crème fraiche, lagalätt och smör under omrörning. Smaksätt med citron, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben