Citronfromage med havresmul och blåbär

Serverar: 4-6 portioner

Ljuvlig citronfromage toppad med frasiga kaksmulor och färska blåbär.

Ingredienser

  • Fromage
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl nypressad citronsaft
  • Rivet skal av 1 citron
  • Havresmul
  • 50 g smör
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • Färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
    2. Låt citronsaften koka upp i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör ut det i den varma citronsaften.
    3. Rör försiktigt ner citronsaften i äggsmeten och vänd därefter ner grädden och citronskalet.Fördela smeten i 4-6 portionsformar. ställ dem i kylen några timmar.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    5. Smält smöret och rör samman det med de torra ingredienserna till havresmulet. Fördela ut blandningen på plåten och grädda smulet mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna.
    6. strö havresmulor över fromagen strax innan servering. Toppa med några färska blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben