Jordgubbscheesecake med havresmulor

Serverar: 4 portioner

Cheesecake i all ära och här med knapriga havresmulor som topping.

Ingredienser

  • Havresmulor
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 1 dl havregryn
  • Cheesecake
  • 1 ½ gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 1/4 dl matlagningsyoghurt
  • 125 g philadelphiaost
  • Finrivet skal och saft från ½ citron
  • Rårörda jordgubbar
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 msk socker
  • 4 jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Havresmulor: Värm ugnen till 150 grader. Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker och honung. Vänd ner mjöl och salt och sist havregryn. Häll upp smulorna på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen 8-10 minuter eller tills smulorna börjar få en gyllenbrun färg. Rör om smulorna då och då så att de blir jämnt gräddade. Ta ut plåten och låt smulorna svalna.
    2. Cheesecake och rårörda jordgubbar: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vatten i en kastrull på svag värme tills det börjar tjockna, häll över i en bunke och vispa kraftigt tills äggsmeten svalnat. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggsmeten med yoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så att det blir en jämn och slät kräm.
    3. Värm citronsaften i en kastrull, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i citronsaften. Tillsätt hastigt citronsaft och gelatin till smeten och vänd ner citronskal och den vispade grädden. Häll upp cheesecakemoussen i en engångsspritspåse. Snoppa jordgubbarna och mosa dem med socker med en gaffel. Varva mousse, havresmulor och rårörda jordgubbar i portionsglas.
    4. Ställ in glasen i kylen ett par timmar före servering. Garnera med havresmulor och färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben