Vitchoklad-, vanilj- och jordgubbscheesecake på karamellmaräng

Serverar: 8-10 portioner

Bara namnet alltså... Wow! Denna cheesecake går inte av för hackor, enkel att baka och smakar förträffligt! Bottnarna fann jag hos kanelochvanilj för några år sedan, medans fyllningen är min egen.

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 225 g socker
  • 225 g ljust muscovadosocker
  • 6 äggvitor
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 400 g philadelphiaost
  • 2,5 dl vaniljvisp
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 140 grader. Rita upp två cirklar som är något mindre än springformen marängen ska passa i efter gräddning på två plåtar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker och muscovadosocker var för sig, vispa ordentligt mellan varje omgång. Häll i potatismjöl och vinäger och vispa ytterligare några minuter tills smeten är blank och tjock. Fördela jämnt i cirklarna och grädda i ugnen 1h. Stäng av och låt plåtarna stå ytterligare 1h.
    2. Lägg en marängbotten i en springform. Vispa samman färskost, vispad vaniljvisp och smält choklad till en slät kräm. Häll ovanpå marängen och lägg på den sista botten. Täck med folie och vira in i plastpåse. Frys några timmar och har den varit i frysen över natten, tina den 1 - 1,5 h. Dekorera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben