Vanilj- och vit chokladkräm med blåbär

Serverar: 4 portioner

Här kommer ett recept på en lättgjord OCH snabbgjord dessert! Och det skadar ju verkligen inte att denna vanilj- och vita chokladkräm är oförskämt god! Gör gärna denna kräm med Marabous vita choklad med vanilj, hittar du inte den chokladen, så funkar givetvis vit blockchoklad också. Du kan absolut byta ut blåbären om så önskas. Denna goding behöver man ju egentligen inte ha en "anledning" för att äta. Gör den en fredagskväll för att avnjutas hemma i one piecen/mjukiskläderna framför en bra film vet jag!

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 1 helt ägg + 1 äggula
  • ½ dl florsocker
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • 150 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en skål över en kastrull (vattenbad).
    2. Häll över den smälta chokladen i en bunke och vispa samman med ägget och äggulan tills det blir till en jämn smet.
    3. Tillsätt sedan florsockret, crème fraichen, vaniljsockret och kardemumman och vispa ihop ordentligt till en slät och fluffig kräm.
    4. Häll upp i glas eller skålar. Låt sedan chokladkrämen stå minst en timma i kylskåp, gärna längre.
    5. Innan serveringen strö över bären och och riv eventuellt över lite vitchoklad (bara för ögats skull). Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cuddly96 20 april 2014

    Super gott! Jag bytte ut kardemumma mot rivet skal från en lime.. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben