Vit chokladkräm med frostade lingon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Inte provat ännu, men det låter gott! Perfekt inför julen.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 1½ dl frysta lingon
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Ta från värmen.
    2. Vispa ihop äggulorna. Rör ner dem i den smälta chokladen. Vispa grädden och blanda med pepparkakskryddorna. Vänd försiktigt ner grädden i chokladkrämen, ta lite åt gången.
    3. Täck över och låt krämen tjockna i kylen ett par timmar eller över natten. Hit kan det förberedas!
    4. Blanda de frysta lingonen med sockret. Lägg krämen på skedar eller i små glas och toppa med lingonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben