Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Serverar: 4 portioner

Spännande smaker.

Ingredienser

  • 2 äpplen, urkärnade, finhackade
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad mynta
  • ½ lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering
  • Myntablad, några stycken
  • Instruktioner

    1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime.
    2. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
    3. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben