Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Serverar: 4-5 portioner

Mycket mycket gott.

Ingredienser

  • Ca 800 g benfri skinkstek
  • 2 äpplen
  • Ca 3 cm färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 12 katrinplommon, urkärnade
  • 1 dl konc äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca: 15 minuter.
    2. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda i juice och vatten.
    3. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i lergrytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills skinkans innertemperatur är är 70-75 grader.
    5. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
    6. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben